magamról   rendelőről   bejelentkezés   igaz történetek   szülőknek szól
Lassú súlygyarapodás
"Major doktor kezelte egy éves kora óta kisfiúnkat, akit lassú súlygyarapodás és visszatérő fertőzések miatt kellett kivizsgálni. A gasztroenterológiai okok mellett más lehetséges problémákra is gondolt, és azokat módszeresen kizárta.

Később, amikor eszméletvesztések miatt kellett kisfiunkat vizsgálni, komplex kezelési tervet állított fel és kézben tartotta a neurológiai és kardiológiai vizsgálatokat is.

Mindig könnyen elérhető és igazán érdekli a gyermek jólléte. Szerintem nagyon sokrétű a tudása, ugyanakkor gyermekünket megnyugtatja kedves humora és közvetlensége. Megbízható, alapos és mindent részletesen és érthetően elmagyaráz. Jól felismeri a szülők félelmeit, aggodalmait gyermekük egészségi állapota felett és ezeket helyesen kezelni is tudja, ami segít a gyermeknek is, nagyobb biztonságban érzi ezáltal magát."

dr. R.K. - háromgyermekes anyuka

dr. Major János:

"A gyermekek súlygyarapodása az egészséges fejlődéshez alapvető. Az agy és a többi szerv megfelelő fejlődéséhez szükséges egy meghatározott ütemű súlynövekedés. A fejlődést a szülők és a család méretbeli adottságai is erősen meghatározzák, de a gyermek táplálkozása és egyéb tényezők is befolyásolják.

A fenti példa is mutatja, hogy sokszor nem emésztőszervi okok (jelen esetben pl.: visszatérő fertőzések, fülészeti betegség) állnak a gyermek étvágytalansága mögött."< vissza